Sunday, January 25, 2015

Тегла пуна врлина

Један од најважнијих васпитно-образовних циљева који се остварују у школи би требало да буде развој људских вредности и моралности код деце. Учитељи раде на томе на различите начине, а ми вам овде предлажемо један интереснатнан и леп начин да свакодневно започнете дан са својим одељењем.
Напуните једну стаклену теглу папирићима на које сте исписали имена разних врлина и лепих особина.




ОВДE можете погледати листу врлина.


Теглу можете украсити и поставити на специјално место у учионици.


На почетку сваког дана, једно дете извади папирић, прочита реч која је написана на њој, а затим сви заједно мало поразговарате о тој речи -шта значи, како се види да се неко понаша на тај начин... Тог целог дана покушавате да се у различитим ситуацијама присетите тог појма, да вежбате понашање које он подразумева и да једни друге похвалите када приметите такво понашање.

Деца данас су окружена примерима понашања које није вредно опонашања - медији, ТВ, видео игрице често уносе негативну енергију и искуство насиља у дечје животе. Најбољи начин да их ојачамо за живот у таквом окружењу је да их одмалена оснажујемо примерима лепог понашања. Оваква активност ће утицати на стварање атмосфере људских вредности у одељењу и децу подстицати на упражњавање понашања која се заснивају на врлинама.

 Захваљујемо се сајту  deteplus.rs

No comments:

Post a Comment