Saturday, February 7, 2015

ЈУТАРЊИ РИТУАЛИ ЗА УСПЕШАН ДАН


Без обзира на то у које се време будите и започињете дан, препоручује се сет јутарњих активности које треба да обавите након буђења. Ако започнете дан на прави начин будите уверени да ћете остатак дана бити продуктивнији, имаћете више енергије и наравно, осећаћете се боље!

Пробудите се на време
Не одлажите тренутак буђења већ покушајте да на прво звоно будилника напустите кревет.
Да бисте се пробудили одморни треба да знате да спавање не треба схватати као “активност” од осам сати већ као више циклуса од 90 минута.

Зато, будилник треба подесити да Вас пробуди на крају, а не у средини циклуса. Израчунајте идеално време за одлазак на спавање према формули http://sleepyti.me/

Чаша воде за добро јутро
Веровали или не, прва и основна ствар коју обавезно треба уврстити у јутарњи ритуал јесте конзумација воде.
Током ноћи тело делимично дехидрира, зато је препоручљиво да одмах по устајању попијете чашу воде на празан стомак.
Тако надокнађујете течност у организму, брзо ћете се разбудити и покренути метаболизам.

Јутарња гимнастика
Друга активност која би требало да Вам постане навика јесу јутарње вежбе. Разгибајте тело и урадите сет лаких и кратких вежби у трајању од бар 15 минута. Потврђено благотворна јутарња вежба је “Поздрав Сунцу”(на слици)
Циљ физичких активности у јутарњим сатима је убрзање рада срца и крвотока.

Магија доручка
Доручак је први и најважнији оброк, зато је редовно доручковање здрава навика. Након дуге ноћи, организам је ујутру у стадијуму гладовања. Како бисте покренули метаболизам и телу осигурали потребну енергију треба доручковати здраве намирнице – млеко и млечне производе, интегрална пецива или мусли и воће као незаобилазан састојак сваког доручка.
Preuzeto :
ŽABAC Radoznalac

No comments:

Post a Comment